Gotov je kompletan festivalski program koji će se odvijati 22. i 23. travnja na Pristavu, a da je program bilo teško složiti – bilo je. Biti u Kršanu sve je zanimljivije brojnim izlagačima, ali i predavačima. Popunjeni su svi termini i sva mjesta, te i ove godine očekujemo brojnu zainteresiranu publiku koja će subotnja i nedjeljna događanja moći pratiti od 11 do 19 sati.

I ove ćemo godine otkrivati tajne korištenja samoniklog bilja - u gastronomiji, kozmetici, aromaterapiji. Polaznike predavanja upoznat ćemo s preradom bilja, ali i skrivenim opasnostima. Jedan od predavača, na primjer, Antun Rudan, „šumski kuhar“ svojem predavanju dao je zanimljiv naslov - Tjelovježba i bilje.

Posebnu draž dat će i ovogodišnje radionice – brat će se bilje po okolnim livadama (prijavite se na vrijeme!), slagati herbarij, pretvarati biljku u priručni glazbeni instrument ili pak ukusno jelo, sljubljivati je s čokoladom i još puno toga.

Naši predavači dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, a partner Festivala ove je godine Virovitičko–podravska županija.

U ovogodišnjem dječjem kutku, novom sadržaju, sva djeca u dobi od 3 do 8 godina raznim će likovnim tehnikama dočarati svoj doživljaj biljnog svijeta. U vremenu od 12 do 16 sati s njima će se družiti teta Nina. Osim toga, bit će omogućeno gađanje lukom i strijelom, radionice Choco arta, druženje s maskotom festivala za koju, među školarcima, tražimo ime. Autori najboljih prijedloga bit će naši gosti, a osigurane su i nagrada.

U gastro-dijelu lokalni restorani ponudit će jela po promotivnim cijenama – ona na bazi bilja, ali i ona u kojima bilje neće biti osnovna namirnica. Ovogodišnji posjetitelji drugog dana kršanske priče o bilju bit će i biciklisti-rekreativci, sudionici proljetnog izdanja biciklijade „Terra Albona“. Prijave na sve radionice primaju se do 21. ili 22. travnja (ovisno o danu kada se održavaju), a u programu, koji je u prilogu, pogledajte sva naša događanja. Domaćini Festivala, Općina Kršan i Turistička zajednica i ove godine na Pristavu očekuju dobro raspoložene i brojne posjetitelje.

I ovogodišnji 8. festival održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar – Kitarović.

Preuzmite program - PDF Letak  

  • istra logo color
  • htz logo color
  • hrv365 logo color
  • klub iznajmljivaca logo color
  • tripadvisor logo color
  • evisitor logo color
  • opcina krsan logo kolor
  • ministarstvo turizma logo color